Träfönster

träfönster

Träfönster är givetvis det klassiska fönstermaterialet, även om det numera fått allvarlig konkurrens av PVC. Men fortfarande är det så enkelt som att i vissa fall så passar ingenting annat än träfönster, och något annat material skulle se helt fel ut. Träfönster finns i en mängd olika utföranden, från de allra enklaste till de mest utförliga och utbudet är stort. Men liksom med PVC- och aluminiumfönster så har träfönster både för- och nackdelar, som det kan vara bra att känna till innan man bestämmer sig.

Fördelar med träfönster
Träfönster är ganska så billiga, om än överlag inte riktigt lika billiga som PVC-fönster. Men de största fördelarna med träfönster är just materialet. Trä är definitivt något som moder jord tycker bättre om än plast, och vad gäller fönster så är träfönster därför miljövännens val. Träfönster riskerar heller inte att utveckla skadliga gaser vid brand, även om det kanske inte är något som de allra, allra flesta kommer att ha nytta av. Det finns dessutom ett mycket stort utbud av olika träfönster, som dessutom enkelt kan renoveras och målas om. Slutligen så är träfönster de fönster som ser bäst ut. Vill man ha riktigt fina fönster, så är det definitivt träfönster som gäller.

Nackdelar med träfönster
Den kanske största nackdelen med träfönster är att de kräver lite mer underhåll för att hålla länge än PVC- och aluminiumfönster. De är också något dyrare än PVC-fönster, men ändå betydligt billigare än fönster av aluminium. Slutligen så är det lite svårare att få träfönster med riktigt bra U-värde, även om det är möjligt.